Калоян Методиев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. По време

...
Калоян Методиев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. По време
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев защити унгарското правителство срещу бълга...

Калоян Методиев, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

По време на най-тежкия миг с мигрантската рецесия през 2013-2015 година Орбан ни заби нож в гърба. Изпрати маджарски граничари на българо-сръбската граница, с цел да връщат незаконните мигранти на българска територия. Не ги изпрати на българо-турската, където умираха български служители на реда и хиляди дневно нападнаха трите ни гранични района.

Затвори ни. Може би някои са го не запомнили. За мен от този миг той завърши като наш съдружник. Същевременно построи ограда на унгарско-сръбската граница и с газ и кучета спря потока. Да, той пази националния си интерес и територия. Обаче тези у нас, които го харесват като бранител на унгарския интерес, би трябвало да решат какво вършат, когато неговият интерес не съответствува с родния. Може да имаме съвпадане по избрани политики с централноевропейските страни – да вземем за пример, нулев банкет на мигранти, само че ние сме в друга обстановка. България и Гърция са буферът на сухоземна Европа с Азия. Тук ползата ни към този момент е напълно различен и съответствува с гръцкия – да не сме мигрантско гето, да не сме буферна зона с бежански лагери, да не сме отвън Шенген. И разчитаме на европейска взаимност. А тъкмо това искаше Орбан, когато блокира мигрантските потоци сред Турция и Сърбия – да станем буферна зона на Европейски Съюз и ние да сме зад оградата. В момента извива ръцете на българското държавно управление да няма директни такси за транспорт на газ за Унгария. Иначе щял да ни постави несъгласие за Шенген!!!

Тоест, ние да сме мигрантски буфер, да не си пълним националния бюджет и да угаждаме на политиката на Орбан като пълним неговия бюджет. Най-бедните да устоят по-богатия за своя сметка. Да си зарежем нашите жители, с цел да му вършим евала на него.

И, че е президент на себе и не го интересува българската страна и общество. Защити унгарското държавно управление против личното си държавно управление! Пак с възторг, отново с театралничене: „ Посегнаха на нашия европейски сътрудник Унгария! “. И последващото, че държавното управление почнало война със самия него. С кое държавно управление не води война? Коя партия не разруши и не атакува? Кой парламент не оплю? Кой политически водач не обиди? Кой член от Конституцията не наруши?

Не е негова работа да се намесва в настоящата работа на кабинета. Има си съпротива, която управлява и опонира на болшинството. Не му е работа да лобира за непозната страна – задоволително нелепости натвори с сходен лобизъм като направи поръчки за самолети (американски), за бронетранспортьори (американски) и подписа предателския антибългарски контракт с „ Боташ “ (турски). Това се назовава изменник на националния интерес. И не е работа на Сглобката да му държи всички управнически фрагменти и в същото време да им слушаме взаимните нападки. Изчистете си позициите и спазвайте някакви базови правила в полза на българската страна и нейните жители, а не на непознати ползи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР